Automotive WiFi Gyakornok

Az autóipar hagyományosan járművön belüli elektronikus vezérlők közötti adatok cseréjeként tekint az autóipari kommunikációra. A különböző DAS (Driving Assistance System) rendszerek megjelenésével azonban kezd megjelenni a járművek közötti (V2V - Vehicle-To-Vehicle) és a járművek és az intelligens közlekedési infrastruktúra közötti (V2I - Vehicle-To-Infrastructure) kommunikáció is. A fent említett megoldások célja a balesetek elkerülése és a forgalom hatékonyságának növelése. Ezen kommunikációt megvalósító elsődleges technológia az IEEE 802.11p szabványra épül. Az IEEE 802.11p az IEEE 802.11 (, mely a Wi-Fi-ként forgalmazott termékek alapja) kommunikációs szabvány automotive alkalmazásra jóváhagyott kiterjesztése.

Főbb feladatok

  • Az IEEE 802.11p protokoll megértése.
  • State-of-the-art autóipari mikrokontroller szükséges perifériáinak megismerése.
  • Az elsajátított ismeretek alapján egy beágyazott autóipari mintaalkalmazás elkészítése.
  • A vezeték nélküli technológia tesztelésére alkalmas eszközök feltérképezése, a választott eszköz használatának elsajátítása.

Munkakör betöltésének feltételei

  • Aktív villamosmérnöki vagy mérnök informatikus hallgatói jogviszony
  • Programozásban szerzett tapasztalat
  • C programnyelv alapos ismerete
  • Angolnyelv-tudás

Állás adatai

Állás azonosító: 1123
Pozíció pontos megnevezés: Automotive WiFi Gyakornok
Munkavégzés helye: 1119 Budapest, Petzvál József utca 50-56.
Munkaszerződés típusa: Határozatlan idejű

A Knorr-Bremse vállalatcsoport a világ vezető közúti haszonjármű és vasúti fék-, felfüggesztés- és menetdinamikai járműrendszerek gyártója és fejlesztője. A vállalat a biztonságos, innovatív és gazdaságos termékek fejlesztésével, gyártásával és értékesítésével a piacvezető technológia mellett kötelezte el magát.

A kecskeméti székhelyű Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. a cégcsoport Haszonjármű Üzletágának stratégiai fontosságú gyártó- és fejlesztőbázisa. A budapesti Kutatási Fejlesztési Központjában és a kecskeméti Tesztközpontban kiváló mérnökök agilis csapata fejleszti a pneumatikus és elektronikus fékrendszereket, járművezetői asszisztens rendszereket (Driver Assistance Systems), járműdinamikai szabályozókat (Electronic Stability Program, Roll Stability Program) és egyéb innovatív termékeket.

Ossza meg vagy mentse el a kedvencei közé ezt az állást: Automotive WiFi Gyakornok