Duális képzés

 

Elkezdődött a jelentkezés a 2022 februárjában, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel együttműködésben induló duális MSc képzésünkre

Autonóm járműirányítási mérnök,
Járműmérnök
és
Villamosmérnök
szakokon!

Regisztrálj itt az alábbi rövid jelentkezési lap kitöltésével.

Jelentkezési határidő: 2021. november 28.

Jelentkezz most! 


Regisztrálj itt az alábbi rövid jelentkezési lap kitöltésével.
Kedves Jelentkező!A Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft.  2012-ben a kecskeméti Neumann János Egyetem (korábban KEFO)  GAMF Karával  együttműködésben elsőként vett részt  a magyar felsőoktatásban, a hazai viszonyokhoz illeszkedő duális rendszerű képzés indításában.
A duális felsőoktatási képzés célja,  hogy maximálisan megfeleljen a járműipar elvárásainak. Az országosan is újszerű képzésben a hallgatók elméleti tudásukat az iparvállalatnál töltött gyakorlati időszak során „élesben” bővíthetik, ezáltal tapasztalatot szereznek leendő szakmájukban. A kialakított képzési rendszerben olyan versenyképes munkavállaló kerül ki az oktatásból, aki azonnal – több hónapos vagy akár többéves továbbképzés és további anyagi ráfordítás nélkül is –, képes belépni a munka világába.

Vállalatunk a következő duális rendszerű, műszaki képzésekre várja a jelentkezőket: 

 • a vállalat budapesti telephelyén a 2022. februárjában induló
  • autonóm járműirányítási mérnök mesterszak (MSc) képzésre - Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem KJK Karával együttműködve

  • járműmérnök mesterszak  (MSc) képzésre Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem KJK  Karával együttműködve
   • Járműatomatizálási specializáció

  • villamosmérnök mesterszak (MSc) képzésre Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem VIK  Karával együttműködve
   • Főspecializáció:az alábbiak egyike
    • Beágyazott információs rendszerek főspecializáció,
    • Irányítórendszerek főspecializáció,
    • Számítógép-alapú rendszerek főspecializáció,

   • Mellékspecializáció:az alábbiak egyike
    • Alkalmazott elektronika mellékspecializáció,
    • E-mobilitás mellékspecializáció,
    • Intelligens robotok és járművek mellékspecializáció,
    • Programozható logikai eszközök alkalmazástechnikája mellékspecializáció.

Hogyan néz ki a duális képzés a gyakorlatban?

A járműmérnök – BSc - alapképzés 7 féléven keresztül (3,5 évig) tart. A járműmérnök és villamosmérnök – MSc -  mesterszintű képzés  4 féléven keresztül (2 évig) tart.
A duális képzésben minden oktatási félév az elméleti résszel kezdődik. A 12 hét szorgalmi időszak ideje alatt az egyetem oktatói minden, a járműmérnöki  illetve a villamosmérnöki munkához szükséges elméleti  tudnivalóval megismertetnek. A következő 3-5 hétben a Knorr-Bremse munkatársai mutatják meg Neked, hogy az egyes tantárgyak elsajátított ismeret-anyagát hogyan alkalmazza a vállalat a gyakorlatban. A vizsgaidőszakban az Egyetemmel közösen fogjuk felmérni, mennyire sikerült megtanulnod a szükséges elméleti és gyakorlati ismereteket. A tavaszi félév a vizsgaidőszakkal azonban nem ér véget a Számodra: június végén és júliusban projekt-feladatokon keresztül, az elméleti ismereteidre támaszkodva a Knorr-Bremse tevékenységével, üzleti folyamataival fogsz megismerkedni és érdekes problémákon fogunk együtt dolgozni.

Mit fogsz nálunk tanulni?

A duális alapképzésben, a vállalat kecskeméti székhelyén eltöltött idő alatt bemutatjuk termékeinket, a fékrendszerbeli komponensek fejlesztését és gyártásuk folyamatát, az alkalmazott technológiákat, minőségbiztosítási és informatikai rendszereinket, az ellátási láncot és még sok minden más hasznos tudnivalót. A fentieket azonban nem egyszerűen elmondjuk, hanem azokat gyakorlod, kipróbálod, részt veszel bennük. Ha valamelyik területen szeretnél jobban elmélyülni – például egy TDK-munka keretében, vagy majd szakdolgozatként –, akkor ahhoz is minden szükséges támogatást megadunk.

A duális mesterképzésben a budapesti Kutatási és Fejlesztési Központunkban eltöltött gyakorlati idő alatt áttekintjük a Knorr-Bremse mikrokotrolleres vezérléseket tartalmazó termékeinek szoftverfejlesztési folyamatát, a C-nyelvű programozás a vállalatnál alkalmazott szabályait, a Knorr-Bremse stratégiai fontosságú, elektronikus fékrendszereit és azok funkcióinak működését ismerteti a képzés.  Lehetőség nyílik tesztberendezéseken való gyakorlatra, mérésekre és az eredmények kiértékelésére.
A mester szintű duális autonóm járműirányítási mérnök, járműmérnök, valamint villamosmérnök képzésekben minden hallgatónkat a Knorr-Bremse budapesti Kutatási és Fejlesztési Központjában vállalati témavezető támogatja, aki külső konzulensként együttműködik az Egyetemmel és a hallgatóval, minden ide vonatkozó kötelező tantárgy, TDK, és diplomaterv kapcsán.

Tarts velünk!
Tanulj élesben!
Tanulj elméletet a gyakorlatban!