PhD Hallgatói Program: Kopásszimuláció Alkalmazása Fékrendszerek Elemeire

Főbb feladatok

  • Vizsgálandó folyamat: egyes berendezések súrlódó alkatrészei közt üzemük során olyan kopások keletkeznek, amelyek kedvezőtlenül befolyásolják a működést és egyúttal növelik/növelhetik a környezet szennyezését is. (Ilyen berendezések például a kipufogófék, tárcsafék, kefés villanymotorok)
  • Meg kell határozni a kopás szempontjából kritikus helyeket, mérési eljárást kell kidolgozni a leválasztott anyagmennyiség meghatározására és egy olyan mechanikai-matematikai modellt kell felépíteni, amellyel a megadott üzemi viszonyoknak megfelelő kopás becsülhetővé válik.

Munkakör betöltésének feltételei

  • Felvétel valamely gépészeti doktori iskolába
  • Jártasság a szimulációs szoftverek alkalmazásában, biztos műszaki mechanikai ismeretek
  • Angolnyelv-tudás

Munkakör betöltése során előnyt jelent

  • Németnyelv-tudás

Állás adatai

Állás azonosító: 950
Pozíció pontos megnevezés: PhD Hallgatói Program: Kopásszimuláció Alkalmazása Fékrendszerek Elemeire
Munkavégzés helye: 1119 Budapest, Major utca 69.
Munkaszerződés típusa: Határozatlan idejű

A Knorr-Bremse vállalatcsoport a világ vezető közúti haszonjármű és vasúti fék-, felfüggesztés- és menetdinamikai járműrendszerek gyártója és fejlesztője. A vállalat a biztonságos, innovatív és gazdaságos termékek fejlesztésével, gyártásával és értékesítésével a piacvezető technológia mellett kötelezte el magát.

A kecskeméti székhelyű Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. a cégcsoport Haszonjármű Üzletágának stratégiai fontosságú gyártó- és fejlesztőbázisa. A budapesti Kutatási Fejlesztési Központjában és a kecskeméti Tesztközpontban kiváló mérnökök agilis csapata fejleszti a pneumatikus és elektronikus fékrendszereket, járművezetői asszisztens rendszereket (Driver Assistance Systems), járműdinamikai szabályozókat (Electronic Stability Program, Roll Stability Program) és egyéb innovatív termékeket.

Ossza meg vagy mentse el a kedvencei közé ezt az állást: PhD Hallgatói Program: Kopásszimuláció Alkalmazása Fékrendszerek Elemeire